Сладки картофи с Пикантни орехи пекан с бърбън в чугунена тиган
02 дек

0 Коментар(и)
36 Видяно
Сладки картофи с Пикантни орехи пекан с бърбън в чугунена тиган
Запеканката от сладки картофи, често изисква топинг от маршмелоу или захаросани ядки. Ние обичаме да поръсваме с пикантни орехи пекан с бърбън. Опитайте и ни кажете какво мислите!
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
30 минути
Порции:
6-8
Сгответе със:
Емайлиран Чугунен Тиган с Две Дръжки Hosse
Продукти:
-
1,2 кг Пюре от сварени сладки картофи, (около 6 бр. сладки картофа)
-
200 г захар
-
113 г меко краве масло, несолено
-
118 мл прясно мляко
-
2 яйца
-
1 чаена лъжичка сол
-
1 супена лъжица несолено масло, за намазване на тигана
Топинг
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната до 160°C.
- Смесете пюрето от сладки картофи с останалите съставки до гладка смес.
- Намажете тигана с масло и разпределете равномерно сместа от сладки картофи.
- Отгоре поръсете с пикантни орехи пекан с бърбън и печете 25-30 минути.
- Оставете запеканката да се охлади за 10 минути, преди да я сервирате.
Забележка: Пригответе сладките картофи както ви харесва.
- Във фурната: Прободете с вилица и печете на 180°C за 1 час.
- На котлона: Обелете кожата, нарежет на 2-сантиметрови кубчета, залейте с вода и оставете да заври, намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути.
- В микровълновата фурна: Надупчете с вилица и печете в микровълнова фурна 5 минути (може да са необходими няколко партиди).