Сладки картофи с Пикантни орехи пекан с бърбън в чугунена тиган      

Запеканката от сладки картофи, често изисква топинг от маршмелоу или захаросани ядки. Ние обичаме да поръсваме с пикантни орехи пекан с бърбън. Опитайте и ни кажете какво мислите!

 

 

Време за подготовка:

10 минути

 

Време за приготване:
30 минути

 

 

Порции
6-8

 

sladki-kartofi-spikantni-orehi-pekan-s-barban-v-chugunena-tigan

Продукти:

  • 1,2 кг Пюре от сварени сладки картофи, (около 6 бр. сладки картофа)

  • 200 г захар

  • 113 г меко краве масло, несолено 

  • 118 мл прясно мляко

  • 2 яйца

  • 1 чаена лъжичка сол

  • 1 супена лъжица несолено масло, за намазване на тигана

Топинг

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната до 160°C.

  2. Смесете пюрето от сладки картофи с останалите съставки до гладка смес.   
  1.  Намажете тигана с масло и разпределете равномерно сместа от сладки картофи.  
  1.  Отгоре поръсете с пикантни орехи пекан с бърбън и печете 25-30 минути.
  1. Оставете запеканката да се охлади за 10 минути, преди да я сервирате. 

 

Забележка: Пригответе сладките картофи както ви харесва.

  • Във фурната: Прободете с вилица и печете на 180°C за 1 час. 
  • На котлона: Обелете кожата, нарежет на 2-сантиметрови кубчета, залейте с вода и оставете да заври, намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути.
  • В микровълновата фурна: Надупчете с вилица и печете в микровълнова фурна 5 минути (може да са необходими няколко партиди).