Пикантни орехи пекан с бърбън на чугунена плоча
02 дек

0 Коментар(и)
31 Видяно
Пикантни орехи пекан с бърбън на чугунена плоча
Тази рецепта е много лесна и бърза за приготвяне, а резултатите са невероятни. Горещо ви препоръчваме да опитате. Подправките и бърбънът в тези Орехи пекан се съчетават, за да се превърнат в чудесна закуска или добавка към сладки картофи - или дори да се поръсят върху десерт.
Време за подготовка:
5 минути
Време за приготване:
40 минути
Порции:
14-16
Сгответе със:
Чугунена Плоча за Печене Hosse 21 х 31 см
Продукти:
-
454 г цели сурови половинки орехи пекан
-
200 г кафява захар
-
1½ чаена лъжичка сол
-
½ чаена лъжичка лют червен пипер Кайен
-
½ чаена лъжичка канела
-
½ чаена лъжичка червен пипер
-
1 яйце
-
1 супена лъжица вода
-
2 чаени лъжички бърбън
-
¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната до 130°C.
- Смесете кафявата захар, солта, лютия червен пипер, канелата и червения пипер в малка купа.
- Разбийте белтъка с водата, ванилията и бърбъна до пяна.
- Изсипете орехите пекан в белтъчната смес и ги покрийте добре. Поръсете със захарната смес и разбъркайте, за да се покрият.
- Поставете парче пергаментова хартия върху тавата за печене и разпределете равномерно ядките.
- Печете за 40 минути, като разбърквате по средата на печенето.
- Оставете пеканите да се охладят за 10 минути, преди да ги поднесете.