Пикантни орехи пекан с бърбън на чугунена плоча     

Тази рецепта е много лесна и бърза за приготвяне, а резултатите са невероятни. Горещо ви препоръчваме да опитате. Подправките и бърбънът в тези Орехи пекан се съчетават, за да се превърнат в чудесна закуска или добавка към сладки картофи - или дори да се поръсят върху десерт.

 

 

Време за подготовка:

5 минути

 

Време за приготване:
40 минути

 

 

Порции
14-16

 

pikantni-orehi-pekan-s-barban-na-chugunena-plocha

Продукти:

  • 454 г цели сурови половинки орехи пекан

  • 200 г кафява захар

  • 1½ чаена лъжичка сол

  • ½ чаена лъжичка лют червен пипер Кайен

  • ½ чаена лъжичка канела

  • ½ чаена лъжичка червен пипер

  • 1 яйце

  • 1 супена лъжица вода

  • 2 чаени лъжички бърбън

  • ¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната до 130°C.

  2. Смесете кафявата захар, солта, лютия червен пипер, канелата и червения пипер в малка купа.  
  1.  Разбийте белтъка с водата, ванилията и бърбъна до пяна. 
  1.  Изсипете орехите пекан в белтъчната смес и ги покрийте добре. Поръсете със захарната смес и разбъркайте, за да се покрият.
  1. Поставете парче пергаментова хартия върху тавата за печене и разпределете равномерно ядките. 
  1. Печете за 40 минути, като разбърквате по средата на печенето. 
  1. Оставете пеканите да се охладят за 10 минути, преди да ги поднесете.