Menu
Your Cart

Рецепти за първи път и ръководство за грижа за чугунен тиган

Току-що получихте своя нов тиган Hosse и се опитвате да решите какво да създадете, за да го приветствате подобаващо във вашата кухня. За нашите по-опитни приятели препоръчваме да започнете с вашите изпитани и истински семейни рецепти. За останалите, въпреки че е важно да разберем, че няма правилни и грешни отговори на този въпрос, да се научиш да готвиш на чугун е уникално и някои дори го смятат за изкуство.

Преди употреба

Извадете новия си тиган от опаковката и го измийте в мивката с топла вода и сапун. Това ще бъде единственият път, когато е необходимо да използвате сапун върху вашия чугунен тиган. След изплакване подсушете с кърпа, за да премахнете всякаква влага, и вашият нов тиган Hosse е готов за употреба. 

Тези рецепти и съвети ще ви научат да готвите с чугун и ще ви помогнат да натрупате необходимия слой подправки във вътрешността на вашия тиган.

Първо готвене: сотирани лук и чушки

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Препоръчваме да започнете със зеленчуци, тъй като те са по-благоприятни от повечето протеини – имат чудесен вкус и няма да залепнат за тигана! Имайте предвид, че използването на малко масло е необходимо, за да не залепне храната.

1. Пуснете котлона на средно слаб огън и оставете тигана да достигне нужната температура.

2. Изсипете около 1 супена лъжица растително масло по ваш избор в тигана, преди да се загрее. В зависимост от вида на уреда, който използвате, това най-вероятно ще отнеме около 3 минути.

3. Когато маслото е горещо, хвърлете нарязания лук и чушка в тигана. Разбърквайте от време на време и гответе, докато лукът стане прозрачен и започне да придобива кафяв карамелизиран цвят по краищата.

Добавете върху сочен бургер и се насладете на вкуса!

За свежо лятно соте добавете жълта тиква и тиквички към тази рецепта.

Първо почистване

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bb

След като се насладите на храната си и сте готови да почистите, вземете тигана и избършете лесно отстраняващите се остатъчни парчета храна с хартиена кърпа. Ако можете да премахнете останалата храна, изплакнете тигана и го избършете със суха кърпа. Поставете тигана върху котлона на слаб огън за около 2 минути, за да се изпари излишната вода. След като свалите от котлона, избършете вътрешността на тигана с хартиена кърпа и няколко капки масло, за да предпазите повърхността от ръжда.

За остатъци от храна, които не могат лесно да се премахнат, напълнете тигана около половината с вода. (ЗАБЕЛЕЖКА: Никога не наливайте студена вода директно в горещ чугунен тиган. Ако направите това, рискувате да повредите тигана в резултат на температурен шок.) Поставете тигана на котлона на средна температура. Тъй като температурата на водата се повишава, повечето остатъци от храна трябва лесно да се отстранят. След като излеете водата и изстържете остатъка, ако нещо все още е останала залепнала храна в тигана, подсушете добре тигана си и използвайте хартиена кърпа и супена лъжица сол като абразив, за да отстраните остатъците от храна. След като извадите цялата останала храна, следвайте инструкциите в първия параграф: изплакнете, подсушете, загрейте и намажете с масло вашия тиган. Като следвате тези прости инструкции за почистване след всяко готвене, вие ще гарантирате дълголетието на вашия тиган Hosse.

Докато нанасяте слоеве подправки в новия си тиган, той ще започне да става наистина незалепващ и ще доведе до по-малко залепване и по-лесен процес на почистване..

Второ ястие: царевичен хляб

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Малко са ястията, които допринасят за подпавянето на чугунен тиган като царевичния хляб. Царевичният хляб не само е вкусна добавка към почти всяко ястие, но върши фантастична работа като добавя слой подправки към дъното на тигана, както и към страничните стени. Царевичният хляб също ще ви даде възможност да проучите концепцията за печене с вашия чугунен тиган Hosse. Проверете нашата рецепта за вкусен царевичен хляб, за да започнете.

За третия път: Бекон

bekon-recepta-hosse-kitchen-bg

За трето изпозлване на вашия тиган ви препоръчваме да използвате бекон. Вземете няколко ленти и загрейте тигана на среден огън. Независимо дали предпочитате да е мек, хрупкав или нещо средно, да се насладите на вкусен бекон е отличен начин да добавите подправки към вашия нов тиган Hosse.