9 идеи за топинг за глазирани понички  
  

Тъй като обичаме да проявяваме креативност при гарнирането на храната, след като направите Глазирани понички в чугунен тиган, направете глазури и топинги и се развихрете! Украсени с избрани от вас топинги, те ще изглеждат толкова добре, колкото и на вкус. Тук имаме 9 идеи, за да ви вдъхновим!

 

 

1. Глазирана поничка с топка сладолед (ние използвахме ванилия), горещ фъдж, дъгова поръска и черешка отгоре!

Glazirana ponichka s topka sladoled  

 

2. Глазирана поничка с глазура от маршмелоу, разтопен млечен шоколад и трохи от пълнозърнести крекери

Glazirana ponichka s glazura ot marshmelou, raztopen mlechen shokolad i trohi ot palnozarnesti krekeri

Маршмелоу глазура:

  • 60 г пудра захар
  • 1 супена лъжица мляко
  • 2 супени лъжици пухкаво и омекнало маршмелоу

Смесете пудрата захар и млякото до гладка смес. Добавете омекналия маршмелоу и разбъркайте до пълното му смесване. Коригирайте съставките, ако е необходимо, повече маршмелоу за повече вкус на маршмелоу, повече пудра захар за сгъстяване на глазурата или малко повече мляко за разреждане на глазурата (тя трябва да може да се разнася, но да не е прекалено течна).

 

3. Ягодов сладкиш – поничка с глазура, гарнирана с крем фриш и мацерирани ягоди! 

Този прост и лесен начин да изведете обикновените си понички на ново вкусно ниво! В това няма нищо сложно, но добавянето на сметана крем фреш с ягоди просто прави поничките прекрасни!
Ягодите могат да бъдат измити, нарязани и добавени така, както са или можете първо да ги накиснете, и двата начина са добри. Силно препоръчвам да използвате чист кленов сироп, той е много по-добър. Може да искате да намалите рецептата наполовина, ако не я правите за тълпа.

 

Ягоди

  • 200 г пресни ягоди, нарязани
  • 3 супени лъжици захар
  • сок от 1/2 лимон

Внимателно разбъркайте всичко заедно. Оставете да престои на стайна температура за малко. Или можете да ги приготвите предварително и да ги съхранявате в хладилника.

 

Крем Fraîche бита сметана

  • 240 г студена течна сметана
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 120 г Крем Fraîche(прясна сметана)
  • 3 с.л. кристална захар

Разбийте сметаната в охладена купа (оставете я във фризера за около 10 минути) до образуване на меки върхове. Добавете пудрата захар и екстракта от ванилия и разбийте, докато се смесят. (Не разбивайте сместа прекалено много, това ще промени текстурата!) В средна купа разбийте Крема Fraîche(прясната сметана) със захарта до гладкост. С помощта на гумена шпатула внимателно сложете половината от разбитата сметана в Крема Fraîche(прясната сметана) и след това внимателно сложете и останалата половина. Покрийте и съхранявайте в хладилника до готовност за сервиране; разбийте няколко пъти преди сервиране.

ponichka s glazura, garnirana s krem frish i matserirani yagodi

 

4. Поничка с глазура от зърнено мляко и Маршмелоу бонбони от любимата зърнена закуска от детството!

 

Зърнена млечна глазура

  • зърнени закуски
  • мляко

Смесете в малка купа зърнени закуска и мляко и оставете да престои за около 20 минути. След като получите вкусно влято мляко, прецедете и изхвърлете зърнените храни и използвайте млякото в рецептата по-долу.

  • 60 г пудра захар
  • 1 супена лъжица зърнено мляко
  • капка екстракт от ванилия
  • натрошени плодови бонбона, по желание

Разбъркайте пудрата захар, млякото и ванилията до гладка смес. Добавете още пудра захар, за да сгъстите глазурата, или още малко мляко, за да разреждате глазурата (тя трябва да може да се разнася, но да не е прекалено течна). Ако желаете, натрошете няколко плодови бонбона (или маршмелоу) на дребни трохи и ги разбъркайте в глазурата.

Ponichka s glazura ot zarneno mlyako i Marshmelou bonboni ot lyubimata zarnena zakuska ot detstvoto

 

5. Карамелена наслада - тези понички са покрити със солен карамел, препечен кокос и залети с горещ фъдж! 

Лесен горещ фъдж

  • 113 г краве масло
  • 175 г шоколадови стърготини (млечни, полусладки или тъмни - по ваш избор)
  • 1 кутия(395г) подсладено кондензирано мляко

В среден тиган за сос на средна температура разтопете маслото. Разбъркайте шоколадовите стърготини. Добавете подсладеното кондензирано мляко. Разбъркайте добре, докато се получи гладка и копринена смес.
Съхранявайте в хладилника. За да използвате, загрейте в микровълновата фурна до достигане на желаната консистенция. Годност за един месец в затворен контейнер.

 

Солен карамелен сос

  • 200 г захар
  • 6 супени лъжици солено масло, нарязано на кубчета
  • щипка или две морска сол на люспи
  • 156 г течна сметана, със стайна температура

Разтопете захарта на средно висока температура в голям съд. Разбийте захарта, докато се топи, и гответе, докато придобие наситен кехлибарен цвят. Добавете маслото и люспите морска сол и ги разбъркайте, докато се разтопят. Изсипете сметаната (сместа ще се разпени) и разбивайте, докато получите гладък сос. Възможно е да има бучки, но продължавайте да бъркате, докато се разтопят. Свалете от котлона и оставете да се охлади. (Ако в карамела все още има бучки след охлаждането му - прецедете го през фина цедка).
Съхранявайте в хладилника. За да използвате, загрейте в микровълнова фурна, докато достигне желаната консистенция.

 

6. Бисквитки и крем - поничка с шоколадова глазура, покрита с разбита сметана от крема сирене и натрошени бисквити!

Крем сирене с разбита сметана

  • 113 г крема сирене, омекотено
  • 60 г пудра захар
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • 113 г бита сметана

Разбъркайте крема сиренето, захарта и ванилията. Сложете сметаната и разбъркайте до получаване на гладка смес. (Ако е необходимо, добавете още пудра захар, за да се сгъсти).

 

ponichka s shokoladova glazura, pokrita s razbita smetana ot krema sirene i natrosheni biskviti

 

7.Чийзкейк с боровинки – глазираната поничка е покрита с разбита сметана от крема сирене, пълнеж от пай с боровинки и трохи от крекери грахам!

(Вижте по-горе рецептата за разбита сметана с крема сирене).

Chiyzkeyk s borovinki – glaziranata ponichka e pokrita s razbita smetana ot krema sirene, palnezh ot pay s borovinki i trohi ot krekeri graham!

 

8. Поничка е покрита с еспресо глазура и парченца десерт с Coffee Crisp

Еспресо глазура

  • 60 г пудра захар
  • 1 супена лъжица мляко
  • щипка-две еспресо на прах (или можете да замените млякото с еспресо или силно кафе)

Разбъркайте съставките, добавете още пудра захар, за да сгъстите глазурата, или още малко мляко, за да разреждате глазурата (тя трябва да може да се разнася, но да не е прекалено капеща).

Ponichka s espreso glazura i parchentsa desert s Coffee Crisp

 

9. Кленов бекон - тъй като кленът и беконът се съчетават много добре, не можахме да се въздържим. Тази поничка е покрита с кленова глазура и натрошен бекон! 

 

Кленова глазура:

  • 1 супени лъжици пълномаслено мляко
  • 1 супени лъжици чист кленов сироп
  • 1/4 чаена лъжичка екстракт от клен (повече или по-малко, в зависимост от това колко силен искате да е ароматът на клен)
  • 60 г пудра захар

В малка купа разбийте млякото, кленовия сироп и кленовия екстракт. Добавете пудрата захар, като разбивате до гладка смес. Ако глазурата е твърде твърда, добавете по една чаена лъжичка мляко до постигане на желаната консистенция. Най-добре е да се консумира прясна и топла.

ponichka e pokrita s klenova glazura i natroshen bekon