Телешко месо на тиган с яйца и чедър

​​​​​​

Тази закуска на тиган съдържа всичко: крехки златисти картофи, пикантни парчета говеждо месо, рохки яйца и ароматен чедър. Какво повече бихте искали?

 

Време за подготовка:
10 минути

 

Време за приготване:
40 минути

 

 

Порции
4

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

 

Продукти:

  • 4 средни червени картофа, нарязани на кубчета, около 680 гр;
  • 1 супена лъжица несолено масло;
  • 1 средно голяма глава сладък лук, нарязана на кубчета;
  • ½ чаша ситно нарязана зелена чушка;
  • 1 чаша нарязано телешко месо;
  • ½ чаена лъжичка сол;
  • ½ чаена лъжичка смлян пипер;
  • ½ чаена лъжичка пушен червен пипер;
  • ⅓ чаша половин и половина;
  • 4 яйца;
  • 120 гр настърган чедър;

 

Начин на приготвяне:


  1. Оставете около 3 см вода да заври в тенджера, снабдена с кошница за пара. Добавете картофите, покрийте и гответе на пара, докато леко омекнат, 5½-7 минути. Извадете кошницата от тенджерата.
  2. Междувременно загрейте 1 супена лъжица олио и масло в чугунения тиган на среден огън. Добавете лука и зеления пипер и гответе, като разбърквате често, докато зеленчуците започнат да омекнат, 4-5 минути. Добавете говеждо месо, сол, черен пипер и пушен червен пипер и разбърквайте около 2 минути.
  3. Добавете останалата 1 супена лъжица масло и разбъркайте, за да се покрие. Добавете картофите и продължете да готвите, като разбърквате от време на време картофената смес, докато картофите омекнат, покафенеят и образуват коричка на дъното на тигана, 8-12 минути.
  4. Намалете температурата до средно ниска. Направете 4 кладенчета в картофената смес и чукнете по едно яйце във всяко. Добавете сиренето отгоре и покрийте тигана с капак или лист или фолио. Оставете да се готви, докато яйцата станат рохки и сиренето се разтопи, 5-6 минути.