Захаросани орехи пекан на чугунена плоча
02 дек

0 Коментар(и)
34 Видяно
Захаросани орехи пекан на чугунена плоча
Тази рецепта е много лесна и бърза за приготвяне, а резултатите са невероятни. Горещо ви препоръчваме да опитате.
Време за подготовка:
5 минути
Време за приготване:
30 минути
Порции:
3-6
Сгответе със:
Чугунена Плоча за Печене Hosse 21 х 31 см
Продукти:
-
6 супени лъжици осолено масло
-
2 големи яйчни белтъка
-
1/4 чаена лъжичка сол
-
150 г чаша кристална захар
-
1-1/4 чаени лъжички смляна канела
-
440 г цели сурови половинки орехи пекан
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната до 163°C.
- Нарежете маслото на кубчета и го сложете върху Чугунена Плоча за Печене Hosse 21 х 31 см, поставете маслото в предварително загрята фурна, за да се разтопи (следете внимателно да не загори).
- В голяма купа добавете белтъците и солта и ги разбийте, докато се разпенят, но останат течни (около 30 секунди разбиване). Добавете захарта и канелата и разбъркайте, докато се смесят добре и канелата се смеси напълно.
- Прибавете орехите пекан и внимателно разбъркайте, докато ядките се покрият добре (уверете се, че при разбъркването сте стигнали до дъното на купата).
- Разпределете сместа от пекани на равномерен слой върху разтопеното масло върху Чугунена Плоча за Печене Hosse.
- Печете за 10 минути. Извадете Чугунена Плоча от фурната и с помощта на плоска шпатула или лопатка за риба обърнете пеканите и ги разпределете обратно на равномерен слой.
- Печете още 10 минути, обърнете отново и разстелете на равномерен слой.
- Печете още 5-10 минути (следете внимателно), докато пеканите се запекат и станат леко златисти. Извадете Чугунена Плоча от фурната и обърнете пеканите още веднъж. Разпределете ги на равномерен пласт и ги оставете да почиват върху Чугунена Плоча за 1-2 часа, без да ги докосвате, докато изстинат напълно и захарното покритие се стегне.
- Поставете охладените пекани в покрит съд и ги съхранявайте на хладно и сухо място (не в хладилника). Пеканите се съхраняват до една седмица.