Захаросани орехи пекан на чугунена плоча     

Тази рецепта е много лесна и бърза за приготвяне, а резултатите са невероятни. Горещо ви препоръчваме да опитате.

 

 

Време за подготовка:

5 минути

 

Време за приготване:
30 минути

 

 

Порции
3-6

 

zaharosani-orehi-pekani-v-chugunena-plocha

Продукти:

  • 6 супени лъжици осолено масло

  • 2 големи яйчни белтъка

  • 1/4 чаена лъжичка сол

  • 150 г чаша кристална захар

  • 1-1/4 чаени лъжички смляна канела

  • 440 г цели сурови половинки орехи пекан

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната до 163°C.

  2.  Нарежете маслото на кубчета и го сложете върху Чугунена Плоча за Печене Hosse 21 х 31 см, поставете маслото в предварително загрята фурна, за да се разтопи (следете внимателно да не загори).
  1.  В голяма купа добавете белтъците и солта и ги разбийте, докато се разпенят, но останат течни (около 30 секунди разбиване). Добавете захарта и канелата и разбъркайте, докато се смесят добре и канелата се смеси напълно.
  1.  Прибавете орехите пекан и внимателно разбъркайте, докато ядките се покрият добре (уверете се, че при разбъркването сте стигнали до дъното на купата).
  1. Разпределете сместа от пекани на равномерен слой върху разтопеното масло върху Чугунена Плоча за Печене Hosse.
  1. Печете за 10 минути. Извадете Чугунена Плоча от фурната и с помощта на плоска шпатула или лопатка за риба обърнете пеканите и ги разпределете обратно на равномерен слой.
  1. Печете още 10 минути, обърнете отново и разстелете на равномерен слой.
  1. Печете още 5-10 минути (следете внимателно), докато пеканите се запекат и станат леко златисти. Извадете Чугунена Плоча от фурната и обърнете пеканите още веднъж.  Разпределете ги на равномерен пласт и ги оставете да почиват върху Чугунена Плоча за 1-2 часа, без да ги докосвате, докато изстинат напълно и захарното покритие се стегне.
  1. Поставете охладените пекани в покрит съд и ги съхранявайте на хладно и сухо място (не в хладилника). Пеканите се съхраняват до една седмица.