Равиоли от тиквички с пълнеж от пикантен колбас в  чугунен тиган    

Тази рецепта е много по-лесна и бърза за приготвяне, отколкото изглежда, а резултатите са невероятни. Горещо ви препоръчваме да опитате това ястие.

 

 

Време за подготовка:

20 минути

 

Време за приготване:
25 минути

 

 

Порции
3-6

 

ravioli-ot-tikvichki-s-palnezh-ot-pikanten-kolbas-v-chugunen-tigan

Продукти:

  • 453 г Пикантен колбас италианска наденица, смляна

  • 3 супени лъжици зехтин

  • 3 тиквички 

  • 453.6 г сирене рикота

  • ½ ч.л. сушен риган

  • ½ ч.л. сух босилек

  • ½ ч.л. сол

  • ½ ч.л. смлян черен пипер

  • 1 ч.л. чесън на прах

  • 1 пакет (453 г) настъргана моцарела 

  • 90 г пармезан, настърган

  • 1 буркан (680 г) от любимия ви доматен сос

 

Начин на приготвяне:


  1. Първо, загрейте предварително Емайлиран Чугунен тиган Hosse ∅28 на слаб огън за 5-10 минути. След като загрее, увеличете температурата до средна и добавете ½ от зехтина и смляната наденица в горещия тиган. По време на готвенето нарязвайте непрекъснато наденицата на малки парчета. Гответе наденицата, докато покафенее до готовност (около 12 минути). Докато наденицата се запържва, нарежете три тиквички на дълги ивици с формата на лазаня с помощта на белачка или остър нож.

  2. Извадете запържените колбаси от тигана и ги поставете в голяма купа за смесване. Добавете в купата сиренето рикота, сушения риган, сушения босилек, солта, черния пипер, чесъна на прах, половината от моцарелата и половината от пармезана. Разбъркайте съставките в купата с помощта на здрава лъжица или шпатула, докато се смесят добре.
  3. Загрейте фурната до 160℃. Добавете останалия зехтин в тигана. Като използвате две от филийките от тиквички, подредени така, че да образуват знака плюс, поставете 2 големи супени лъжици от сместа от колбас за пълнене в центъра на знака плюс. Сгънете двата края на долната кора от тиквички нагоре върху сместа за пълнене. Сгънете двете рамена на горната кора от тиквички нагоре върху сместа за пълнене, за да оформите равиоли от тиквички. Внимателно поставете равиолите от тиквички с главата надолу в добре намазания с масло тиган. Повтаряйте този процес, докато изчерпите съставките или докато тиганът се напълни.

  4. Изсипете буркана с червен сос равномерно върху равиолите в тигана. Поръсете с останалата моцарела и пармезан. Поставете тигана в предварително загрята фурна на 160℃ за 20-25 минути.

ravioli-ot-tikvichki-s-palnezh-ot-pikanten-kolbas-v-chugunen-tigan

 

  1. С помощта на  на ръкохватки за съдове или ръкавици, внимателно извадете тигана от фурната и го оставете да се охлади за 10 минути, преди да го сервирате.

ravioli-ot-tikvichki-s-palnezh-ot-pikanten-kolbas-v-chugunen-tigan