Пица със сирене и бекон

​​​​​​

Удовлетворяваща комбинация от домашно приготвено сирене и натрошен бекон, която е толкова добра, че всяка хапка се топи в устата ви. 

 

Време за подготовка:
16 часа и 20 минути

 

Време за приготване:
24 минути

 

 

Порции
2-4

 

Сгответе го със:
Чугунена купа Hosse

 

 

Продукти:

 

За тестото:

  • 2 чаши универсално брашно;
  • ¾ чаена лъжичка сол;
  • ½ чаена лъжичка суха мая;
  • ¾ чаша топла вода;
  • 1 супена лъжица зехтин, плюс 1½ супени лъжици за тигана.

 

За топинга:

  • 170 гр. моцарела, настъргана;
  • ½ чаша сос за пица;
  • ½ чаша домашно приготвено сирене;
  • ½ чаша натрошен бекон.
  •  
  • За сиренето:
  • 1 чаша настъргано сирене чедър;
  • ¼ чаша майонеза;
  • ¼ чаена лъжичка чесън на прах;
  • 1 печена люта чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на кубчета;
  • 3 супени лъжици чушки пименто, нарязани на кубчета,

 

 

 

Начин на приготвяне:


Заготовка:

  1. Поставете брашно, сол, мая, вода и 1 супена лъжица зехтин в средна купа. Разбъркайте всичко заедно, приблизително 1 минута, за да направите лепкава маса от тесто без сухи петна от брашно.
  2. Съберете остатъците стените на купата и оформете тестото на топка. Покрийте за 5 минути.
  3. Открийте купата и замесете тестото няколко пъти, като всеки път завъртате купата на 90 градуса.
  4. Покрийте купата и след 5 минути направете още едно замесване. Изчакайте 5 минути и повторете, след това още 5 минути за четвъртото и последно замесване. Покрийте купата и оставете да почине за 40 минути. След това поставете в хладилник за 12 до 72 часа.
  5. Пригответе тигана си 3 часа преди да сервирате пицата си. Изсипете останалите 1½ супени лъжици зехтин в чугунения тиган. Намажете повърхността за готвене и страничните стени на тигана с масло.
  6. Прехвърлете тестото в тигана и го обърнете веднъж, за да се намаже със зехтина. Притиснете тестото към краищата на съда, като го надуете с върховете на пръстите си.
  7. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа на стайна температура.

Печене:

  1. Тридесет минути преди печене поставете една решетка на дъното на фурната и една нагоре. Загрейте фурната до 230 ℃.
  2. Когато сте готови за печене, поръсете 1 чаша моцарела равномерно върху цялата кора. Налейте малки лъжици от соса върху сиренето. Поръсете с останалата моцарела.
  3. Добавете малки лъжици от домашно направеното сирене с пименто върху пицата и поръсете с бекон.
  4. Печете пицата на долната решетка за 18-20 минути, докато сиренето шупне и дъното и краищата на кората станат златистокафяви.
  5. Извадете пицата от фурната. Внимателно прокарайте нож около ръба на пицата и страната на тигана, за да предотвратите залепване. Прехвърлете върху решетка за охлаждане или дъска за рязане. Сервирайте и се насладете.

Сирене с чушки пименто:

Комбинирайте сирене, майонеза, чесън на прах, чушка халапеньо и чушки пименто. Смесете добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.