Пица със сирене и бекон
10 март
0 Коментар(и)
258 Видяно
Пица със сирене и бекон
Удовлетворяваща комбинация от домашно приготвено сирене и натрошен бекон, която е толкова добра, че всяка хапка се топи в устата ви.
Време за подготовка:
16 часа и 20 минути
Време за приготване:
24 минути
Порции:
2-4
Сгответе го със:
Чугунена купа Hosse
Продукти:
За тестото:
- 2 чаши универсално брашно;
- ¾ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка суха мая;
- ¾ чаша топла вода;
- 1 супена лъжица зехтин, плюс 1½ супени лъжици за тигана.
За топинга:
- 170 гр. моцарела, настъргана;
- ½ чаша сос за пица;
- ½ чаша домашно приготвено сирене;
- ½ чаша натрошен бекон.
- За сиренето:
- 1 чаша настъргано сирене чедър;
- ¼ чаша майонеза;
- ¼ чаена лъжичка чесън на прах;
- 1 печена люта чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на кубчета;
- 3 супени лъжици чушки пименто, нарязани на кубчета,
Начин на приготвяне:
Заготовка:
- Поставете брашно, сол, мая, вода и 1 супена лъжица зехтин в средна купа. Разбъркайте всичко заедно, приблизително 1 минута, за да направите лепкава маса от тесто без сухи петна от брашно.
- Съберете остатъците стените на купата и оформете тестото на топка. Покрийте за 5 минути.
- Открийте купата и замесете тестото няколко пъти, като всеки път завъртате купата на 90 градуса.
- Покрийте купата и след 5 минути направете още едно замесване. Изчакайте 5 минути и повторете, след това още 5 минути за четвъртото и последно замесване. Покрийте купата и оставете да почине за 40 минути. След това поставете в хладилник за 12 до 72 часа.
- Пригответе тигана си 3 часа преди да сервирате пицата си. Изсипете останалите 1½ супени лъжици зехтин в чугунения тиган. Намажете повърхността за готвене и страничните стени на тигана с масло.
- Прехвърлете тестото в тигана и го обърнете веднъж, за да се намаже със зехтина. Притиснете тестото към краищата на съда, като го надуете с върховете на пръстите си.
- Покрийте и оставете да втаса за 2 часа на стайна температура.
Печене:
- Тридесет минути преди печене поставете една решетка на дъното на фурната и една нагоре. Загрейте фурната до 230 ℃.
- Когато сте готови за печене, поръсете 1 чаша моцарела равномерно върху цялата кора. Налейте малки лъжици от соса върху сиренето. Поръсете с останалата моцарела.
- Добавете малки лъжици от домашно направеното сирене с пименто върху пицата и поръсете с бекон.
- Печете пицата на долната решетка за 18-20 минути, докато сиренето шупне и дъното и краищата на кората станат златистокафяви.
- Извадете пицата от фурната. Внимателно прокарайте нож около ръба на пицата и страната на тигана, за да предотвратите залепване. Прехвърлете върху решетка за охлаждане или дъска за рязане. Сервирайте и се насладете.
Сирене с чушки пименто:
Комбинирайте сирене, майонеза, чесън на прах, чушка халапеньо и чушки пименто. Смесете добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.