Пица Маргарита на скара
10 март
0 Коментар(и)
656 Видяно
Пица Маргарита на скара
Сос Маринара, алпийско сирене чедър и нарязан пресен босилек се комбинират прекрасно, за да се получи лека и вкусна пица, приготвена на скара.
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
50 минути
Порции:
2
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 280 гр топка тесто за пица, втасало на стайна температура;
- Брашно за поръсване;
- Грис или царевично брашно за поръсване;
- ⅓ чаша сос Маринара;
- 90 гр настърган чедър;
- 4 супени лъжици нарязан пресен босилек;
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте грила или скарата за директно печене на висока температура. Температурният сензор трябва да показва 260°C.
- Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност. Внимателно разстелете тестото с върховете на пръстите и страните на ръцете си, като държите възможно най-много въздух във външния край на кората. Разтеглете тестото (или разточете с точилка) в кръг с размер, който пасва на вашия чугунен тиган.
- Поръсете леко грис на дъното на тигана. Поставете тестото за пица в подготвения тиган. Разстелете маринарата върху тестото за пица, като оставите неподправена ивицата за кората. Поръсете с чедър.
- Поставете тигана върху грила или скарата и затворете капака. Оставете пицата да се готви, като периодично отворяте,за да завъртите тигана по посока на часовниковата стрелка. Пицата е готова когато се надуе, дъното стане хрупкаво и покафенее, коричката започне да покафенява и сиренето се разтопи. След като я извадите плъзнете пицата върху дъската за рязане с помощта на шпатула. Поръсете с босилек. Нарежете и сервирайте.
Бележка: За да оставите тестото да втаса, оформете тестото на топка с две ръце като го натискате върху работната повърхност. Това ще стегне повърхността на тестото. Поставете го върху повърхност, поръсена с брашно, и покрийте с найлоново фолио, което е покрито със спрей за готвене. Оставете да втаса 40-90 минути, преди да разтегнете в стъпка 2.