Пилешки бутчета в тиган с макарони Ризони, лимон и спанак
10 март
0 Коментар(и)
303 Видяно
Пилешки бутчета с макарони Ризони, лимон и спанак
Това свежо и успокояващо ястие, което има впечатляващ вкус, може да бъде приготвено и поставено в чинията за по-малко от час. Пълна с ярки аромати като лимон, чесън и розмарин, тази рецептата е перфектното допълнение към седмичното ви меню.
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
45 минути
Порции:
4-6
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 6 пилешки бутчета с кост;
- 1 чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка черен пипер;
- ½ чаена лъжичка чесън на прах;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 4 скилидки чесън, смлени;
- 1 шалот, нарязан на тънко;
- 1 чаша орзо(макарони Ризони), неварено;
- 3 ½ чаши пилешки бульон;
- 2 супени лъжици пресен розмарин;
- 1 супена лъжица лимонова кора;
- 2 чаши спанак, неварен;
- 2 супени лъжици лимонов сок;
- настърган пармезан, за гарнитура;
- пресен розмарин, за гарнитура;
- резени лимон, за гарнитура;
- червен пипер на люспи, за гарнитура;
- магданоз, за гарнитура.
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C.
- Загрейте чугунения тиган на средно висока температура, около 5 минути.
- Овкусете пилето от всички страни със сол, черен пипер и чесън на прах.
- Добавете масло и запържете пилето с кожата надолу, докато кожата стане златистокафява и хрупкава, 4-5 минути.
- Обърнете пилето и гответе за 4-5 минути. Оставете пилето настрана в чиния.
- Намалете топлината до средна и добавете чесън и шалот за 1-2 минути.
- Добавете суровото орзо(макароните Ризони), розмарина и лимоновата кора. Разбъркайте 1-2 минути, след това добавете пилешкия бульон и оставете да заври.
- Намалете температурата и покрийте, докато бульонът се поеме от орзото, около 12-15 минути.
- Добавете спанака и лимоновия сок, и разбърквайте малко по малко, докато омекнат.
- Добавете пилето с кожата нагоре и печете, докато пилето се сготви и кожата стане хрупкава около 5-7 минути.
- Поръсете със сирене и червен пипер на люспи, и гарнирайте с резени лимон, розмарин и магданоз.