Печено Бри в чугунен тиган    

Вдигнете ръка, ако обичате сирене! Това топящо се в устата печено бри е идеалното предястие за всички любители на сиренето. Опаковано в хрупкаво бутер тесто с парченца сладко от къпини за подсилване на вкуса на сиренето, то има вкус на деликатес, въпреки че за приготвянето му са необходими минимални усилия. Пробвайте! 

 

 

Време за подготовка:

45 минути

 

Време за приготване:

30-35 минути

 

 

Порции
6

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

pecheno-bri-v-chugunen-tigan

Продукти:

  • 227 г сирене Бри

  • 1 лист бутер тесто (размразено за 40 минути)

  • 1 яйце

  • 1 чаена лъжичка вода

  • 3 супени лъжици сладко от къпини

  • водни крекери

  • 1 ябълка, нарязана на филийки

  • 70 г къпини

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната на 180°C.

  2. Разбийте заедно яйцето и водата и оставете настрана.

  3. Разточете леко бутер тестото върху набрашнен плот. Поставете 1 супена лъжица сладко от къпини в центъра на бутер тестото и отгоре сложете сиренето бри.

  4. Добавете две супени лъжици сладко от къпини в центъра на горната част на сиренето и сгънете бутер тестото около сиренето.

  5. Обърнете увитото в тесто Бри, така че шевовете да са надолу, и го поставете в намазнен тиган.

  6. Намажете тестото равномерно с яйце и печете до златисто кафяво, около 30-35 минути.

  7. Извадете от фурната и оставете да почине за 10 минути, преди да разрежете.

  8. Сервирайте с нарязани ябълки, къпини и крекери.