Печено Бри в чугунен тиган

Печено Бри в чугунен тиган
Вдигнете ръка, ако обичате сирене! Това топящо се в устата печено бри е идеалното предястие за всички любители на сиренето. Опаковано в хрупкаво бутер тесто с парченца сладко от къпини за подсилване на вкуса на сиренето, то има вкус на деликатес, въпреки че за приготвянето му са необходими минимални усилия. Пробвайте!
Време за подготовка:
45 минути
Време за приготване:
30-35 минути
Порции:
6
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
-
227 г сирене Бри
-
1 лист бутер тесто (размразено за 40 минути)
-
1 яйце
-
1 чаена лъжичка вода
-
3 супени лъжици сладко от къпини
-
водни крекери
-
1 ябълка, нарязана на филийки
-
70 г къпини
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната на 180°C.
-
Разбийте заедно яйцето и водата и оставете настрана.
-
Разточете леко бутер тестото върху набрашнен плот. Поставете 1 супена лъжица сладко от къпини в центъра на бутер тестото и отгоре сложете сиренето бри.
-
Добавете две супени лъжици сладко от къпини в центъра на горната част на сиренето и сгънете бутер тестото около сиренето.
-
Обърнете увитото в тесто Бри, така че шевовете да са надолу, и го поставете в намазнен тиган.
-
Намажете тестото равномерно с яйце и печете до златисто кафяво, около 30-35 минути.
-
Извадете от фурната и оставете да почине за 10 минути, преди да разрежете.
-
Сервирайте с нарязани ябълки, къпини и крекери.