Пържено пиле
10 март
0 Коментар(и)
298 Видяно
Пържено пиле
И вие ли не можете да устоите на вкуса и аромата на прясно изпържено пиле? С тази рецепта и нашите тигани ще можете да се насладите на любимото си пиле както никога преди.
Време за подготовка:
20-25 минути
Време за приготване:
10 минути
Порции:
5-6
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 1 чаша универсално брашно;
- 1 супена лъжица сол;
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер;
- 2 чаши растителна мазнина;
- 2 големи яйца;
- ¼ чаша мляко;
- 1 пиле, нарязано на 8 порции;
Начин на приготвяне:
- Комбинирайте брашното, солта и черния пипер в купа, достатъчно голяма, за да побере най-голямото парче пиле.
- Загрейте мазнината в чугунената тенджера Hosse на среден огън до 160 °C.
- Докато мазнината се загрява, разбийте заедно яйцата и млякото в купа, достатъчно голяма, за да побере най-голямото парче пиле. Потопете парчетата пиле едно по едно в яйчената смес, после ги потопете в сместа с брашното, след това обратно в яйчената смес и сместа с брашното за втори път.
- Когато олиото е достатъчно горещо, бавно запържете пилето, докато стане златисто кафяво от всички страни и се изпържи. Може да се наложи да намалите котлона, за да не стане месото прекалено кафяво, преди да е готово.