Пържено пиле

​​​​​​

И вие ли не можете да устоите на вкуса и аромата на прясно изпържено пиле? С тази рецепта и нашите тигани ще можете да се насладите на любимото си пиле както никога преди. 

 

Време за подготовка:
20-25 минути

 

Време за приготване:
10 минути

 

 

Порции
5-6

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

 

Продукти:

  • 1 чаша универсално брашно;
  • 1 супена лъжица сол;
  • 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер;
  • 2 чаши растителна мазнина;
  • 2 големи яйца;
  • ¼ чаша мляко;
  • 1 пиле, нарязано на 8 порции;

Начин на приготвяне:


  1. Комбинирайте брашното, солта и черния пипер в купа, достатъчно голяма, за да побере най-голямото парче пиле.
  2. Загрейте мазнината в чугунената тенджера Hosse на среден огън до 160 °C.
  3. Докато мазнината се загрява, разбийте заедно яйцата и млякото в купа, достатъчно голяма, за да побере най-голямото парче пиле. Потопете парчетата пиле едно по едно в яйчената смес, после ги потопете в сместа с брашното, след това обратно в яйчената смес и сместа с брашното за втори път.
  4. Когато олиото е достатъчно горещо, бавно запържете пилето, докато стане златисто кафяво от всички страни и се изпържи. Може да се наложи да намалите котлона, за да не стане месото прекалено кафяво, преди да е готово.