Опашки от омар на скара с масло от лимон и чесън

​​​​​​

Насладете се прекрасния вкус на тази рецепта винаги, когато искате да приготвите елегантна, но лесна вечеря.

 

Време за подготовка:
5 минути

 

Време за приготване:
15 минути

 

 

Порции
2-4

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

 

Продукти:

  • 3 супени лъжици несолено масло;
  • 6 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица лимонов сок;
  • 4 опашки от омар, разделени на две;
  • 1 супена лъжица магданоз, смлян;
  • 1 лимон, нарязан на кръгчета (по желание);

Начин на приготвяне:


  1. Разтопете маслото в малка тенджера. Добавете чесъна и гответе за 1 минута. Добавете лимонов сок и разбъркайте. Свалете от огъня.
  2. Загрейте чугунения грил тиган на средно силен огън за 4-5 минути. Намажете с чесновото масло опашките от омар. Гответе с разрязаната страна надолу за 2-3 минути. Обърнете опашките и намажете отново с чесновото масло.
  3. Продължете да готвите още 3 минути. По желание добавете кръгчета лимон. Гответе 1-2 минути от всяка страна. Свалете от котлона и поръсете със смлян магданоз. Сервирайте веднага.