Опашки от омар на скара с масло от лимон и чесън
10 март
0 Коментар(и)
367 Видяно
Опашки от омар на скара с масло от лимон и чесън
Насладете се прекрасния вкус на тази рецепта винаги, когато искате да приготвите елегантна, но лесна вечеря.
Време за подготовка:
5 минути
Време за приготване:
15 минути
Порции:
2-4
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 3 супени лъжици несолено масло;
- 6 скилидки чесън, смлени;
- 1 супена лъжица лимонов сок;
- 4 опашки от омар, разделени на две;
- 1 супена лъжица магданоз, смлян;
- 1 лимон, нарязан на кръгчета (по желание);
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в малка тенджера. Добавете чесъна и гответе за 1 минута. Добавете лимонов сок и разбъркайте. Свалете от огъня.
- Загрейте чугунения грил тиган на средно силен огън за 4-5 минути. Намажете с чесновото масло опашките от омар. Гответе с разрязаната страна надолу за 2-3 минути. Обърнете опашките и намажете отново с чесновото масло.
- Продължете да готвите още 3 минути. По желание добавете кръгчета лимон. Гответе 1-2 минути от всяка страна. Свалете от котлона и поръсете със смлян магданоз. Сервирайте веднага.