Наденица с Чушки в чугунен тиган с две дръжки

Наденица с Чушки в чугунен тиган с две дръжки
Когато добавите подправката на италианската наденица към пикантния вкус на каперсите и сладостта на чушките, с всяка хапка получавате наслада. Тази рецепта гарантирано ще се превърне в нова любима вечеря.
Време за подготовка:
15 минути
Време за приготване:
45 минути
Порции:
4-6
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
-
Червени чушки, почистени от дръжките и семената и нарязани на половина
-
2 жълти чушки, почистени от семките и нарязани наполовина
-
120 мл зехтин
-
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
-
4 парчета сладка италианска наденица
-
5 скилидки чесън, тънко нарязани
-
1 (430 мл) консерва смачкани домати
-
2 супени лъжици каперси, нарязани на едро
-
½ чаена лъжичка кайен
-
2 супени лъжици босилек, нарязан на едро
-
Листа босилек за украса
-
Препечени питки бриош за сервиране
Начин на приготвяне:
-
Загрейте 2 супени лъжици зехтин. Овкусете чушките със сол и черен пипер и Задушете чушките на средно силен огън, а след като са почти готови, увеличете огъня до силен и гответе чушките, докато кожата им се обели. След като се сварят, прехвърлете чушките в купа и ги покрийте. Оставете чушките да се изпотят за 10 минути. Когато изстинат достатъчно, за да се обработват, отстранете кожата.
-
Нарежете ⅓ от чушките на тънки филийки и ги оставете настрана. Във високоскоростен блендер добавете останалите чушки. Докато двигателят работи, добавете ¼ от зехтина. Комбинирайте сместа от пюрирани чушки с нарязаните чушки.
-
Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин и запържете наденицата до наситен кафяв цвят за 10-12 минути. Оставете наденицата да почине за 5 минути, след което я нарежете под наклон.
-
Добавете чесъна в същия тиган и гответе, докато стане ароматен - 3 минути. Добавете намачканите домати, каперсите и сместа от чушки. Оставете да къкри за 15 минути. Поставете отгоре нарязаната на филийки наденица и украсете с нарязан босилек. Сервирайте наденичките с препечени питки бриош.