Наденица с Чушки в чугунен тиган с две дръжки  

Когато добавите подправката на италианската наденица към пикантния вкус на каперсите и сладостта на чушките, с всяка хапка получавате наслада. Тази рецепта гарантирано ще се превърне в нова любима вечеря.

 

 

Време за подготовка:

15 минути

 

Време за приготване:
45 минути

 

 

Порции
4-6

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

 

Продукти:

  • Червени чушки, почистени от дръжките и семената и нарязани на половина

  • 2 жълти чушки, почистени от семките и нарязани наполовина

  • 120 мл зехтин

  • Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

  • 4 парчета сладка италианска наденица

  • 5 скилидки чесън, тънко нарязани

  • 1 (430 мл) консерва смачкани домати

  • 2 супени лъжици каперси, нарязани на едро

  • ½ чаена лъжичка кайен

  • 2 супени лъжици босилек, нарязан на едро

  • Листа босилек за украса

  • Препечени питки бриош за сервиране

Nadenitsa-s-Chushki-v-chugunen-tigan-s-dve-drazhki

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте 2 супени лъжици зехтин. Овкусете чушките със сол и черен пипер и Задушете чушките на средно силен огън, а след като са почти готови, увеличете огъня до силен и гответе чушките, докато кожата им се обели. След като се сварят, прехвърлете чушките в купа и ги покрийте. Оставете чушките да се изпотят за 10 минути. Когато изстинат достатъчно, за да се обработват, отстранете кожата.

  2. Нарежете ⅓ от чушките на тънки филийки и ги оставете настрана. Във високоскоростен блендер добавете останалите чушки. Докато двигателят работи, добавете ¼ от зехтина. Комбинирайте сместа от пюрирани чушки с нарязаните чушки.

  3. Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин и запържете наденицата до наситен кафяв цвят за 10-12 минути. Оставете наденицата да почине за 5 минути, след което я нарежете под наклон.

  4. Добавете чесъна в същия тиган и гответе, докато стане ароматен - 3 минути. Добавете намачканите домати, каперсите и сместа от чушки. Оставете да къкри за 15 минути. Поставете отгоре нарязаната на филийки наденица и украсете с нарязан босилек. Сервирайте наденичките с препечени питки бриош.