Лаврак по средиземноморски в Чугунен тиган

Лаврак по Средиземноморски в Чугунен тиган
Средиземноморският вкус на черни маслини, фета и копър в това ястие ще ви накара да се почувствате като на кратко пътуване до Гърция..
Време за подготовка:
15 минути
Време за приготване:
20 минути
Порции:
4
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
-
2 супени лъжици зехтин, плюс още за поръсване
-
1 малка глава жълт лук, нарязана на тънки филийки
-
1 консерва (410 г) цели домати, нарязани на парченца, със запазен сок
-
6 супени лъжици маслини Каламата без костилки, разделени на четвъртинки
-
6 супени лъжици сирене фета, натрошено на ситно
-
3 супени лъжици копър, нарязан на ситно
-
2 супени лъжици лимонов сок
-
1 супена лъжица лимонова кора, настъргана
-
280 г лаврак, нарязан на парченца от 5 см
-
Сол и пресен черен пипер на вкус
-
Багета за сервиране
Начин на приготвяне:
-
Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган. Запържете лука, докато леко покафенее, 7-8 минути. Добавете доматите и сока и оставете леко да се редуцират, 5-6 минути.
-
Сложете ¼ чаша маслини, ¼ чаша фета, 2 супени лъжици копър, лимонов сок и 1½ чаена лъжичка лимонова кора. Гответе, докато се затопли, 2-3 минути. Подправете със сол и черен пипер.
-
Поставете рибата върху доматената смес, покрийте с капак и гответе рибата на пара до готовност - 4-5 минути.
-
Гарнирайте с 2 супени лъжици маслини, 2 супени лъжици фета, 1 супена лъжица копър и 1½ чаена лъжичка лимонова кора. Капнете със зехтин. Сервирайте веднага от тигана с багета отстрани.