Класически пикантни крилца в чугунена тенджера    

Следващият път, когато ви се прииска, пропуснете да си вземете отвън и си ги изпържете сами - с домашно приготвено ранчо, не по желание. И имайте предвид, че тази рецепта си струва да се удвои. Наредете ги в чугунен тиган и ги сервирайте заедно с хрупкави моркови и целина.

 

 

Време за подготовка:

1,5 часа

 

Време за приготване:
18-20 минути

 

 

Порции
4

 

Сгответе със:
Чугунена Тенджера Hosse ∅28

 

 

Продукти:

  • 1.8 kg пилешки крилца

  • 1 супена лъжица сол

  • 1 супена лъжица захар

  •  237 мл вода

  • 113 г несолено масло

  • 118 мл лют сос на основата на кайен

  • 1 супена лъжица ябълков оцет

  • 1 чаена лъжичка мед

  • 1.4 л растително масло (за пържене)

 

Млечно-чеснов сос

  • 121 г кисело мляко
  • 115 г майонеза 
  • 115 г заквасена сметана
  • 1 скилидка чесън, настъргана
  • 1 чаена лъжичка копър, нарязан 
  • 2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • ¼ чаена лъжичка табаско 

klasicheski-pikantni-kriltsa-v-chugunena-tendzhera

 

Начин на приготвяне:


  1. Саламура за крилцата. Разтворете солта и захарта във водата и накиснете крилцата за 30-60 минути и ги оставете в хладилника за 1 до 3 часа.

  2. Загрейте олиото в Чугунена Тенджера Hosse ∅28 до 170° C. Внимателно добавете крилцата на порции. Пържете, докато станат хрупкави и се сготвят, около 10-12 минути. За по-хрупкави крилца гответе още 1-2 минути. Извадете ги от олиото и отцедете върху застлана с хартиена кърпа чиния или върху решетка за охлаждане.     

  3. Докато крилцата се пържат, разтопете маслото в малка Чугунена Тенджера Hosse ∅ 12. Добавете лютия сос, ябълковия оцет и меда. Разбъркайте, за да се смесят, след което отстранете от огъня.

  4. Поставете крилцата в Чугунена Плоча за Печене Hosse ∅28 и ги залейте със соса. След като ги объркате добре може да сервирате!

       Млечно-чесновия сос

  1. Комбинирайте съставките и ги оставете в хладилника. След това се пригответе за топене!