Класически пикантни крилца в чугунена тенджера

Класически пикантни крилца в чугунена тенджера
Следващият път, когато ви се прииска, пропуснете да си вземете отвън и си ги изпържете сами - с домашно приготвено ранчо, не по желание. И имайте предвид, че тази рецепта си струва да се удвои. Наредете ги в чугунен тиган и ги сервирайте заедно с хрупкави моркови и целина.
Време за подготовка:
1,5 часа
Време за приготване:
18-20 минути
Порции:
4
Сгответе със:
Чугунена Тенджера Hosse ∅28
Продукти:
-
1.8 kg пилешки крилца
-
1 супена лъжица сол
-
1 супена лъжица захар
-
237 мл вода
-
113 г несолено масло
-
118 мл лют сос на основата на кайен
-
1 супена лъжица ябълков оцет
-
1 чаена лъжичка мед
-
1.4 л растително масло (за пържене)
Млечно-чеснов сос
- 121 г кисело мляко
- 115 г майонеза
- 115 г заквасена сметана
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 1 чаена лъжичка копър, нарязан
- 2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- ¼ чаена лъжичка табаско
Начин на приготвяне:
-
Саламура за крилцата. Разтворете солта и захарта във водата и накиснете крилцата за 30-60 минути и ги оставете в хладилника за 1 до 3 часа.
-
Загрейте олиото в Чугунена Тенджера Hosse ∅28 до 170° C. Внимателно добавете крилцата на порции. Пържете, докато станат хрупкави и се сготвят, около 10-12 минути. За по-хрупкави крилца гответе още 1-2 минути. Извадете ги от олиото и отцедете върху застлана с хартиена кърпа чиния или върху решетка за охлаждане.
-
Докато крилцата се пържат, разтопете маслото в малка Чугунена Тенджера Hosse ∅ 12. Добавете лютия сос, ябълковия оцет и меда. Разбъркайте, за да се смесят, след което отстранете от огъня.
-
Поставете крилцата в Чугунена Плоча за Печене Hosse ∅28 и ги залейте със соса. След като ги объркате добре може да сервирате!
Млечно-чесновия сос
- Комбинирайте съставките и ги оставете в хладилника. След това се пригответе за топене!