Къси ребра задушени в бира с картофено пюре в чугунена плитка тенджера

Къси ребра задушени в бира с картофено пюре в чугунена плитка тенджера
Тези крехки и вкусни къси ребра могат да се приготвят изцяло на скара или на въглища в огъня. За да нахраните по-голямя група от хора, можете лесно да удвоите или утроите тази рецепта и да я приготвите в същия чугунен съд!
Време за подготовка:
15 минути
Време за приготване:
5-6 часа
Порции:
4
Сгответе със:
Емайлирана Чугунена Тенджера Hosse Плитка ∅26
Продукти за ребрата:
-
3-4 плочи къси ребра, разделени и подрязани
-
Сол и черен пипер
-
2 супени лъжици зехтин
-
2 супени лъжици рапоцово олио
-
4 моркова, нарязани
-
1 праз, нарязан на ситно, само белите и светлозелените части
-
4 скилидки чесън, накълцани
-
1.9 л говежди бульон
-
700 мл тъмна бира
-
340 г доматено пюре
-
1 китка мащерка
-
2 дафинови листа
-
Магданоз за украса
Картофи
- 5-6 картофа, измити и необелени
- 240 мл мляко
- 113 г масло
- Зелен лук, нарязан на ситно
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната на 210° C;
- Натрийте късите ребра със зехтин, след което ги подправете със сол и черен пипер.
- Поставете Емайлирана Чугунена Тенджера Hosse Плитка ∅26 върху скарата, за да се загрее за 2-3 минути. Добавете рапично масло в тенджерата и запържете късите ребра за около 2 минути от всяка страна. Извадете ги и ги оставете настрана. Изхвърлете мазнината, която се е отделила.
- Запържете морковите, праза и чесъна в същата Чугунена Тенджера (около 2 минути). След като покафенеят, добавете говеждия бульон, бирата, доматеното пюре, мащерката и дафиновите листа. Разбъркайте и оставете да къкри за 2-3 минути.
-
Добавете ребрата обратно в Чугунена Тенджера, като се уверите, че по-голямата част от ребрата е потопена в сместа от бульон. Покрийте с капака и отстранете от огъня.
- Настройте температурата на грила на 160° C. Поставете Тенджерата обратно върху грила и оставете да се готви, докато говеждите ребра омекнат и станат крехки (около 4-5 часа). Можете да разберете, че са готови, когато лесно можете да разкъсате месото само с вилица.
- Докато ребрата се готвят, сварете картофите в подсолена вода за 20-25 минути. Отцедете ги и ги намачкайте с кожата. Разбийте млякото, маслото, зеления лук, солта и пипера в картофеното пюре. Дръжте на топло, докато говеждите ребра се сготвят.
- Поднесете ребрата върху картофено пюре и ги залейте със соса от тенджерата. Гарнирайте с магданоз и се насладете!