Италианска наденица с ориз в чугунен тиган   

Независимо дали я смесвате с паста, хвърляте я в тиган за закуска или я слагате върху пица, италианската наденица е универсална съставка, която може да се превърне в основна атракция в почти всяко ястие. Използвали сме класическата комбинация от чесън, чушки и лук, за да добавим аромати, които допълват перфектно приготвените колбаси. Тази идея за вечеря в един тиган ще бъде лесен завършек на дългия ви ден, без да се налага да се подготвяте много.

 

 

Време за подготовка:

10 минути

 

Време за приготване:
50 минути

 

 

Порции
4-6

 

italianska-nadenitsa-s-oriz-v-chugunen-tigan

Продукти:

  • 3 ч.л. зехтин

  • 3 различни вида чушки, нарязани на кубчета

  • 2 средно големи глави бял лук, нарязани на кубчета

  • 1 спирала италианска наденица (450 г)

  • 3 скилидки чесън, накълцан 

  • 1 супена лъжица риган, смлян

  • 256 г Ориз

  • 590 мл Вода

  • 1 консерва домати на кубчета (411 г, неизцедени)

  • 1 с. л. сол

  • 1/2 с. л. черен пипер

  • 15 г магданоз, нарязан

  • 1 среден пресен домат, нарязан на кубчета

 

Начин на приготвяне:


  1. Първо, загрейте предварително Емайлиран Чугунен тиган Hosse ∅28 на слаб огън за 5 минути. След като загрее, увеличете температурата до средна и добавете зехтина. Загрейте фурната до 180℃.

  2. Поставете наденицата навита на спирала в центъра на тигана и печете на средна температура. Запържете само, но не напълно - около 3 минути от всяка страна. Извадете наденицата от тигана и я оставете настрана.

  3. В същия тиган задушете нарязаните на кубчета чушки и лук на средна температура. Щом сместа започне да омеква и лукът стане прозрачен, добавете смления чесън и ригана - около 10 минути. Добавете ориза, водата и консервата с домати на кубчета. Оставете да заври и след това оставете да къкри за 5 минути, като добавите сол и черен пипер на вкус.

  4. Добавете наденицата обратно в тигана, като я приберете в оризовата и зеленчуковата смес. Преместете тигана във фурната и печете на 180℃ в продължение на 30 минути.

  5. Завършете с нарязан магданоз и пресен домат, нарязан на кубчета.