Италианска наденица с ориз в чугунен тиган

Италианска наденица с ориз в чугунен тиган
Независимо дали я смесвате с паста, хвърляте я в тиган за закуска или я слагате върху пица, италианската наденица е универсална съставка, която може да се превърне в основна атракция в почти всяко ястие. Използвали сме класическата комбинация от чесън, чушки и лук, за да добавим аромати, които допълват перфектно приготвените колбаси. Тази идея за вечеря в един тиган ще бъде лесен завършек на дългия ви ден, без да се налага да се подготвяте много.
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
50 минути
Порции:
4-6
Сгответе със:
Емайлиран Чугунен тиган Hosse ∅28
Продукти:
-
3 ч.л. зехтин
-
3 различни вида чушки, нарязани на кубчета
-
2 средно големи глави бял лук, нарязани на кубчета
-
1 спирала италианска наденица (450 г)
-
3 скилидки чесън, накълцан
-
1 супена лъжица риган, смлян
-
256 г Ориз
-
590 мл Вода
-
1 консерва домати на кубчета (411 г, неизцедени)
-
1 с. л. сол
-
1/2 с. л. черен пипер
-
15 г магданоз, нарязан
-
1 среден пресен домат, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
-
Първо, загрейте предварително Емайлиран Чугунен тиган Hosse ∅28 на слаб огън за 5 минути. След като загрее, увеличете температурата до средна и добавете зехтина. Загрейте фурната до 180℃.
-
Поставете наденицата навита на спирала в центъра на тигана и печете на средна температура. Запържете само, но не напълно - около 3 минути от всяка страна. Извадете наденицата от тигана и я оставете настрана.
-
В същия тиган задушете нарязаните на кубчета чушки и лук на средна температура. Щом сместа започне да омеква и лукът стане прозрачен, добавете смления чесън и ригана - около 10 минути. Добавете ориза, водата и консервата с домати на кубчета. Оставете да заври и след това оставете да къкри за 5 минути, като добавите сол и черен пипер на вкус.
-
Добавете наденицата обратно в тигана, като я приберете в оризовата и зеленчуковата смес. Преместете тигана във фурната и печете на 180℃ в продължение на 30 минути.
-
Завършете с нарязан магданоз и пресен домат, нарязан на кубчета.