Фахитас с телешко за 20 минути в Чугунен тиган

Фахитас с телешко в Чугунен тиган
Фахитас са характерни за мексиканската кухня, която е известна със своите смели вкусове и разнообразие от ястия, базирани на месо, зърнени култури и зеленчуци.
Време за подготовка:
5 минути
Време за приготване:
10 минути
Порции:
10 броя
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
Подправки за фахитас:
-
2 чаени лъжици смлян кимион
-
2 чаени лъжици чили на прах
-
1 чаена лъжица кромид лук на прах
-
1 чаена лъжица сол
-
1 чаена лъжица лют червен пипер
Фахитас с телешко месо:
-
680 г телешко месо, нарязано на тънки резени срещу влакната
-
2 супени лъжици зехтин
-
3 големи многоцветни чушки, нарязани
-
1 средна глава червен лук нарязана
-
227 г нарязани гъби
-
2 скилидки пресован чесън
-
1 супена лъжица сос Уорчестър
-
60 г сок от лимон (около 2 лимона)
-
10 малки пшенични тортили за сервиране
Начин на приготвяне:
-
В малка купа смесете сухите подправки и оставете настрана.
-
Нарежете на тънки резени телешкото месо срещу влакната. Нарежете чушките, червения лук и гъбите. Пресовайте 2 скилидки чесън.
-
Загрейте голям тиган на котлона на висока степен. Добавете 2 супени лъжици зехтин, оставете да се загрее за минута и след това добавете нарязаните чушки, лука и гъбите. Гответе, докато зеленчуците са още хрупкави, около 7 минути, като често бъркате.
-
През последните две минути добавете половината от подправките и пресования чесън. Гответе още 1-2 минути. Извадете зеленчуците от тигана и ги оставете настрана в купа или чиния.
-
Върнете тигана на котлона. Добавете нарязаното телешко месо в горещия тиган. Поръсете със сухите подправките и 1 супена лъжица сос Уорчестър. Гответе, като постоянно бъркате, 2-3 минути за средно приготвено месо (гответе още 3-4 минути, ако предпочитате добре опечено).
-
Когато месото е готово, върнете зеленчуците в тигана. Полейте с 60 г сок от лимон и разбъркайте всичко заедно.
-
Сервирайте фахитас с телешко в топли пшенични тортили. Добавете допълнителни гарнитури като сметана, кориандър, гуакамоле или салса.