Фахитас с пилешки гърди в Чугунен тиган

Фахитас с пилешки гърди в Чугунен тиган
Фахитас са характерни за мексиканската кухня, която е известна със своите смели вкусове и разнообразие от ястия, базирани на месо, зърнени култури и зеленчуци.
Време за подготовка:
5 минути
Време за готвене:
25 минути
Порции:
12 броя
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
Подправки за фахитас:
-
2 чаени лъжици смлян кимион
-
2 чаени лъжици чили на прах
-
1 чаена лъжица кромид лук на прах
-
1 чаена лъжица сол
-
1 чаена лъжица лют червен пипер
Фахитас с пилешки гърди:
-
4 обезкостени пилешки гърди без кожа
-
2 супени лъжици зехтин
-
3 големи многоцветни чушки, нарязани
-
1 средно голяма глава червен лук, нарязан на филийки
-
2 скилидки пресован чесън
-
1/4 чаша сок от лайм около 2 лайма
-
12 броя малки пшенични тортили за сервиране
Начин на приготвяне:
-
В малка купа смесете сухите подправки. Подправете от двете страни обезкостените пилешки гърди без кожа с половината от сместа за подправки, като запазите другата половина за по-късно.
-
Загрейте голям тиган на средно висока температура. Добавете 1 супена лъжица зехтин. Гответе пилето в тигана за 5 до 7 минути от всяка страна, докато пилето се сготви напълно и достигне вътрешна температура от 75〬С.
-
Извадете пилешките гърди от тигана и ги оставете настрана в чиния или дъска за рязане да починат.
-
Добавете останалата 1 супена лъжица зехтин в тигана, оставете да се загрее за минута и след това добавете нарязаните чушки и лука. Сотирайте, докато зеленчуците станат хрупкави за 5 до 7 минути.
-
През последните две минути на готвене добавете останалата половина от вашата смес от подправки и 2 скилидки пресован чесън. Гответе още 1 до 2 минути, след което изключете котлона.
-
Нарежете пилешките гърди на дълги ленти и ги върнете в тигана при зеленчуците.
-
Поръсете със сок от лайм и разбъркайте зеленчуците и пилето заедно.
-
Сервирайте фахитас с пилешко в топли пшенични тортили. Добавете допълнителни гарнитури като сметана, кориандър, гуакамоле или салса.