Дебели свински котлети със сол и черен пипер
10 март
0 Коментар(и)
1235 Видяно
Дебели свински котлети със сол и черен пипер
Тайната на сочните свински пържоли? Купете най-дебелите, които можете да намерите. Те са по-трудни за препичане, а резултатите са вкусни и крехки.
Време за подготовка:
5 минути
Време за приготване:
10 минути
Порции:
2
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 2 свински пържоли без кост;
- сол и черен пипер;
- 2 супени лъжици фъстъчено масло;
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 °C.
- Намажете свинските пържоли с фъстъчено масло и овкусете предната, задната и страничните части на свинските пържоли щедро със сол и черен пипер.
- Постепенно загрейте чугунения тиган на котлона до средно висока температура.
- Запържете свинските котлети за 1-1½ минути от всяка страна.
- Свалете от котлона и печете във фурната 4-6 минути.
- Оставете да почине 5 минути преди сервиране.