Дебели свински котлети със сол и черен пипер

​​​​​​

Тайната на сочните свински пържоли? Купете най-дебелите, които можете да намерите. Те са по-трудни за препичане, а резултатите са вкусни и крехки. 

 

 

Време за подготовка:
5 минути

 

Време за приготване:
10 минути

 

 

Порции
2

 

Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse

 

 

Продукти:


  • 2 свински пържоли без кост;
  • сол и черен пипер;
  • 2 супени лъжици фъстъчено масло;

 

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната до 230 °C.
  2. Намажете свинските пържоли с фъстъчено масло и овкусете предната, задната и страничните части на свинските пържоли щедро със сол и черен пипер.
  3. Постепенно загрейте чугунения тиган на котлона до средно висока температура.
  4. Запържете свинските котлети за 1-1½ минути от всяка страна. 
  5. Свалете от котлона и печете във фурната 4-6 минути.
  6. Оставете да почине 5 минути преди сервиране.