Бургери с чоризо и телешко на чугунен грил тиган    

Добавете малко пищност към бургерите си, като комбинирате смляно говеждо месо с чоризо, след това добавете домашно приготвен майонезен сос с чипотле и прясно авокадо за удоволствие основно ястие или предястие. Насладете им се с няколко добри приятели и студена бира! 

 

 

Време за подготовка:

20 минути

 

Време за приготване:
20 минути

 

 

Порции
2-6

 

Сгответе със:
Чугунен грил тиган Hosse

 

burgeri-s-chorizo-i-teleshko-na-chugunen-gril-tigan

Продукти:

  • 227 г смляно говеждо месо

  • 227 г чоризо

  • 1 чаена лъжичка сол

  • 1 чаена лъжичка черен пипер

  • ¼ чаена лъжичка чесън на прах

  • 6 питки за бургери

  • нарязана халапеньо, за украса

  • 108 г прясно меко сирене, за украса

 

Продукти за паста от авокадо:

  • 1 авокадо, нарязано на  кубчета

  • 15 г кориандър, нарязан на ситно

  • 1 малка глава бял лук, нарязана на ситно

  • 1 халапеньо, почистено от семената и нарязано

  • 1 домат рома, почистен от семките и нарязан

  • 1 скилидка чесън, накълцана

  • 1 чаена лъжичка сок от лайм

  • сол и черен пипер на вкус

 

Продукти за пикантен майонезен сос:

  • 58 г майонеза

  • 1 кен пикантно чипотле в сос адобо

  • 1 чаена лъжичка сок от лайм

  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:


  1. Смесете говеждото месо и чоризото, докато се смесят добре.

  2. Разпределете сместа на 6 еднакви бургера, подправете със сол, черен пипер и чесън на прах. Оставете в хладилника, докато приготвите останалите съставки. 

  3. Смесете майонезата, пипера чипотле и лайма и подправете със сол и черен пипер. Оставете настрана.
  1. В малка купа смесете съставките за пастата от авокадо, докато се смесят. Искате да е с по-едра консистенция. Оставете настрана.
  1. Загрейте квадратен чугунен грил тиган на средно висока температура за 5 минути.
  1. Намажете с олио грил тигана и запържете бургерите на порции по 3-5 минути от всяка страна, докато се изпекат.
  1. Докато бургерите се пекат, намажете с масло разполовените питки и ги оставете настрана.
  1. След като бургерите са готови, изпечете и питките на грил за 30 секунди и ги извадете от грил тигана. Внимавайте да не прекалите.
  1. Сглобете бургерите: питка, сос майонеза с чипотле, бургер, разбито авокадо, прясно меко сирене, нарязана халапеньо, питка.