Панирани миди със сусамова мисо глазура на чугунена плоча

Панирани миди със сусамова мисо глазура на чугунена плоча
Не е необходимо да ходите в ресторант за морски дарове, ако сте в настроение за леко сладки миди. Те са изненадващо лесни за приготвяне у дома. А с нашата Чугунена Грил Плоча Hosseе е лесно да постигнете перфектния златисто-кафяв загар на тигана. Пикантната глазура от мисо със сусам придава пикантна дълбочина на вкуса, която допълнително подчертава качествата на мидите.
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
20 минути
Порции:
6-8
Сгответе със:
Чугунена грил плоча Hosse
Продукти:
-
69 г бяла мисо паста
-
1 супена лъжица оризов винен оцет
-
1 чаена лъжичка сос Тамари
-
1 ½ супена лъжица мед
-
2 чаени лъжички сусамово масло
-
24 големи морски миди
-
1 чаена лъжичка сол
-
24 клечки за зъби
-
1 чаена лъжичка чесън, нарязан
-
1 чаена лъжичка сусам
Начин на приготвяне:
-
Смесете мисо пастата, оризовия винен оцет, соса тамари, меда и сусамовото олио. Оставете настрана.
- Подсушете мидите с хартиена кърпа (по този начин се отстранява излишната влага, което позволява на мидите да се пекат, а не да се задушават.) Овкусете всички страни със сол и набодете всяка мида на шиш с клечка за зъби.
- Загрейте Чугунена грил плоча Hosse на средно висока температура за 4-5 минути. Запечете мидите за 2-3 минути, без да ги бъркате. Използвайте шпатула за риба, за да обърнете внимателно мидите. Намажете обилно със смес от мисо и гответе за 1-2 минути.
- Извадете мидите от скарата.
- Поръсете с лук и сусам и сервирайте.