Панирани миди със сусамова мисо глазура на чугунена плоча  

Не е необходимо да ходите в ресторант за морски дарове, ако сте в настроение за леко сладки миди. Те са изненадващо лесни за приготвяне у дома. А с нашата Чугунена Грил Плоча Hosseе е лесно да постигнете перфектния златисто-кафяв загар на тигана. Пикантната глазура от мисо със сусам придава пикантна дълбочина на вкуса, която допълнително подчертава качествата на мидите.

 

 

Време за подготовка:

10 минути

 

Време за приготване:
20 минути

 

 

Порции
6-8

 

Сгответе със:
Чугунена грил плоча Hosse

 

 

Продукти:

  • 69 г бяла мисо паста

  • 1 супена лъжица оризов винен оцет

  • 1 чаена лъжичка сос Тамари

  • 1 ½ супена лъжица мед

  • 2 чаени лъжички сусамово масло

  • 24 големи морски миди

  • 1 чаена лъжичка сол

  • 24 клечки за зъби

  • 1 чаена лъжичка чесън, нарязан

  • 1 чаена лъжичка сусам

Panirani-midi-sas-susamova-miso-glazura-na-chugunena-plocha

Начин на приготвяне:


  1. Смесете мисо пастата, оризовия винен оцет, соса тамари, меда и сусамовото олио. Оставете настрана.

  2.  Подсушете мидите с хартиена кърпа (по този начин се отстранява излишната влага, което позволява на мидите да се пекат, а не да се задушават.) Овкусете всички страни със сол и набодете всяка мида на шиш с клечка за зъби. 
  1. Загрейте Чугунена грил плоча Hosse на средно висока температура за 4-5 минути. Запечете мидите за 2-3 минути, без да ги бъркате. Използвайте шпатула за риба, за да обърнете внимателно мидите. Намажете обилно със смес от мисо и гответе за 1-2 минути.
  1.  Извадете мидите от скарата.
  1. Поръсете с лук и сусам и сервирайте.