Махи Махи със сос от лимоново масло в чугунен тиган
02 дек

0 Коментар(и)
33 Видяно
Махи Махи със сос от лимоново масло в чугунен тиган
Тази рецепта за махи махи създава най-крехката, люспеста бяла риба с ароматен сос в тиган за около 20 минути! Махи махи със сос от лимоново масло е с ресторантско качество и се приготвя изненадващо бързо и лесно. Ако не можете да намерите махи махи, потърсете алтернатива от бяла риба като риба меч, палтус или снапер.
Време за подготовка:
2 минути
Време за приготване:
18 минути
Порции:
2
Сгответе със:
Емайлиран Чугунен Тиган Hosse Ø24
Продукти:
-
59 мл лимонов сок
-
59 мл бяло вино Шардоне
-
1 скилидка чесън, накълцана
-
1 супена лъжица накълцан лук шалот
-
2 супени лъжици растително масло
-
2 филета Махи Махи
-
227 г несолено масло
-
1 чаена лъжичка морска сол
-
1 супена лъжица едро нарязани листа от пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Подсушете филетата от махи махи с хартиени кърпи. Подправете с 1 чаена лъжичка сол и няколко зърна черен пипер.
- Сложете олио в голям чугунен тиган и загрейте на средно висока температура. След като маслото се сгорещи, добавете Mahi Mahi и го запържете за 4 минути от всяка страна, като го обръщате само веднъж.. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.
- Запържете чесъна и шалота в Чугунен тиган, добавете Шардонето и гответе на среден огън в продължение на 10 минути или докато количеството им намалее наполовина. Намалете температурата до средно ниска. Добавете лимоновия сок и започнете бавно да добавете и маслото към соса, като го разтопите на малки парченца при непрекъснато разбиване на соса.
- Подправете соса. Свалете тигана от котлона. Разбъркайте магданоза. Опитайте соса и го подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо. Може да добавите и с резени лимон.
- Залейте рибата със соса и сервирайте веднага.