Махи Махи със сос от лимоново масло в чугунен тиган     

Тази рецепта за махи махи създава най-крехката, люспеста бяла риба с ароматен сос в тиган за около 20 минути! Махи махи със сос от лимоново масло е с ресторантско качество и се приготвя изненадващо бързо и лесно. Ако не можете да намерите махи махи, потърсете алтернатива от бяла риба като риба меч, палтус или снапер.

 

 

Време за подготовка:

2 минути

 

Време за приготване:

18 минути

 

 

Порции
2

 

Mahi-Mahi-sas-sos-ot-limonovo-maslo-v-chugunen-tigan

 

 

Продукти:

  • 59 мл лимонов сок

  • 59 мл бяло вино Шардоне

  • 1 скилидка чесън, накълцана

  • 1 супена лъжица накълцан лук шалот

  • 2 супени лъжици растително масло

  • 2 филета Махи Махи

  • 227 г несолено масло

  • 1 чаена лъжичка морска сол

  • 1 супена лъжица едро нарязани листа от пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:


  1. Подсушете филетата от махи махи с хартиени кърпи. Подправете с 1 чаена лъжичка сол и няколко зърна черен пипер.                                                                                                                                                                                         

Mahi-Mahi-sas-sos-ot-limonovo-maslo-v-chugunen-tigan

  1. Сложете олио в голям чугунен тиган и загрейте на средно висока температура. След като маслото се сгорещи, добавете Mahi Mahi и го запържете за 4 минути от всяка страна, като го обръщате само веднъж.. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.

Mahi-Mahi-sas-sos-ot-limonovo-maslo-v-chugunen-tigan​​​​​​​

  1. Запържете чесъна и шалота в Чугунен тиган, добавете Шардонето и гответе на среден огън в продължение на 10 минути или докато количеството им намалее наполовина. Намалете температурата до средно ниска. Добавете лимоновия сок и започнете бавно да добавете и маслото към соса, като го разтопите на малки парченца при непрекъснато разбиване на соса.  
  1. Подправете соса. Свалете тигана от котлона. Разбъркайте магданоза. Опитайте соса и го подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо. Може да добавите и с резени лимон.   

 

Mahi-Mahi-sas-sos-ot-limonovo-maslo-v-chugunen-tigan

 

  1. Залейте рибата със соса и сервирайте веднага.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

​​​​​​​Mahi-Mahi-sas-sos-ot-limonovo-maslo-v-chugunen-tigan