Фурми увити в бекон с чили сос и мед на чугунена плоча 

Не е задължително гостите на партито да бъдат заслепени от сложно ястие. Всъщност е още по-удовлетворяващо, когато рецептата е проста, но с много вкус, като тези фурми, увити в бекон. Смесицата от солено и сладко се подсилва с добавката на чили сос, която допълва всяка хапка. Пригответе тази лесна и вкусна рецепта за нула времеи се насладите на допълнителен ефект без излишна суета. Отгоре поръсете със зелен лук, за допълнителен вкус.

 

 

Време за подготовка:

10 минути

 

Време за приготване:
20 минути

 

 

Порции
6-8

 

 

Продукти:

  • 16 фурми, без костилки

  • 8 ленти бекон, финно нарязани

  • 84 г мед

  • 2 чаени лъжички чили сос

  • зелен лук

Furmi-uviti-v-bekon-s-chili-sos-i-kapka-med-na-chugunena-plocha

Начин на приготвяне:


  1. Загрейте фурната до 200°C.

  2. Разрежете лентите бекон наполовина и ги увийте около почистените от костилките фурми. Поставете ги върху намаслена тава за печене с шевовете надолу. Печете за 18 минути.  
  1.  Включете фурната за 1-2 минути, докато беконът стане хрупкав. Извадете от тавата за печене, за да сервирате. 
  1.  Разбъркайте меда и чили соса заедно и полейте фурмите.
  1. Украсете с лук и сервирайте топли.