Фурми увити в бекон с чили сос и мед на чугунена плоча
02 дек

0 Коментар(и)
27 Видяно
Фурми увити в бекон с чили сос и мед на чугунена плоча
Не е задължително гостите на партито да бъдат заслепени от сложно ястие. Всъщност е още по-удовлетворяващо, когато рецептата е проста, но с много вкус, като тези фурми, увити в бекон. Смесицата от солено и сладко се подсилва с добавката на чили сос, която допълва всяка хапка. Пригответе тази лесна и вкусна рецепта за нула времеи се насладите на допълнителен ефект без излишна суета. Отгоре поръсете със зелен лук, за допълнителен вкус.
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
20 минути
Порции:
6-8
Сгответе със:
Чугунена Плоча за Печене Hosse 21 х 31 см
Продукти:
-
16 фурми, без костилки
-
8 ленти бекон, финно нарязани
-
84 г мед
-
2 чаени лъжички чили сос
-
зелен лук
Начин на приготвяне:
-
Загрейте фурната до 200°C.
- Разрежете лентите бекон наполовина и ги увийте около почистените от костилките фурми. Поставете ги върху намаслена тава за печене с шевовете надолу. Печете за 18 минути.
- Включете фурната за 1-2 минути, докато беконът стане хрупкав. Извадете от тавата за печене, за да сервирате.
- Разбъркайте меда и чили соса заедно и полейте фурмите.
- Украсете с лук и сервирайте топли.