Телешко месо на тиган с яйца и чедър
10 март
0 Коментар(и)
914 Видяно
Телешко месо на тиган с яйца и чедър
Тази закуска на тиган съдържа всичко: крехки златисти картофи, пикантни парчета говеждо месо, рохки яйца и ароматен чедър. Какво повече бихте искали?
Време за подготовка:
10 минути
Време за приготване:
40 минути
Порции:
4
Сгответе със:
Чугунен тиган Hosse
Продукти:
- 4 средни червени картофа, нарязани на кубчета, около 680 гр;
- 1 супена лъжица несолено масло;
- 1 средно голяма глава сладък лук, нарязана на кубчета;
- ½ чаша ситно нарязана зелена чушка;
- 1 чаша нарязано телешко месо;
- ½ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка смлян пипер;
- ½ чаена лъжичка пушен червен пипер;
- ⅓ чаша половин и половина;
- 4 яйца;
- 120 гр настърган чедър;
Начин на приготвяне:
- Оставете около 3 см вода да заври в тенджера, снабдена с кошница за пара. Добавете картофите, покрийте и гответе на пара, докато леко омекнат, 5½-7 минути. Извадете кошницата от тенджерата.
- Междувременно загрейте 1 супена лъжица олио и масло в чугунения тиган на среден огън. Добавете лука и зеления пипер и гответе, като разбърквате често, докато зеленчуците започнат да омекнат, 4-5 минути. Добавете говеждо месо, сол, черен пипер и пушен червен пипер и разбърквайте около 2 минути.
- Добавете останалата 1 супена лъжица масло и разбъркайте, за да се покрие. Добавете картофите и продължете да готвите, като разбърквате от време на време картофената смес, докато картофите омекнат, покафенеят и образуват коричка на дъното на тигана, 8-12 минути.
- Намалете температурата до средно ниска. Направете 4 кладенчета в картофената смес и чукнете по едно яйце във всяко. Добавете сиренето отгоре и покрийте тигана с капак или лист или фолио. Оставете да се готви, докато яйцата станат рохки и сиренето се разтопи, 5-6 минути.